kenmerken addAls u kinderen heeft, en regelmatig met ouders van andere kinderen praat dan zal u vast zijn opgevallen dat veel kinderen tegenwoordig ADD of ADHD hebben.  Deze kinderen hebben vaak moeite met concentreren en het behalen van goede cijfers op school. Ze zijn ook vaak druk, en lijken wat dromerig in sommige gevallen. Kinderen zijn niet de enigste mensen die met ADD worden gediagnosticeerd. Ook volwassen mensen worden na jaren van hakkelen met de diagnose bestempeld. Vaak is dit een hele opluchting, want ze hebben eindelijk een antwoord op al die jaren van kwakkelen en het behalen van slechte cijfers op school. En slechte prestaties op het werk.

Zo is er bij volwassenen met ADD het typische uitstelgedrag. Iets waar vrijwel iedereen met ADD kenmerken mee te maken heeft. En natuurlijk stelt iedereen wel eens iets uit, dat is logisch. Mensen met ADD stellen altijd dingen uit, ze weten niet beter. Ze ondernemen pas actie op het moment dat het echt niet anders kan. Op het moment dat ze moeten. Veel mensen met de aandoening vinden dit vervelend, en zouden het graag veranderen. Maar ze weten gewoon niet hoe, hun brein werkt nu eenmaal zo. Gelukkig is er met de juiste begeleiding en de juiste dosis medicatie veel te bereiken op het gebied van het uitstelgedrag. Het leven van iemand met Add kan aanzienlijk verbeteren als hij eenmaal weet wat dit precies veroorzaakt.

Door het leven van iemand wat anders in te richten wordt iemand veel gestructureerd, en kan hij veel meer werk verzetten. Zo zal hij beter in zijn werk worden, en zal beter in staat zijn om relaties te behouden. Veel mensen die eindelijk weten wat er met hun aan de hand zijn, voelen zich bevrijd. Ze kunnen werken aan zichzelf en een beter mensen worden. De medicatie kan daarbij een ondersteunde rol spelen. Het werkt kalmerend. De bedoeling is uiteindelijk minder medicatie te gaan nemen, en te zorgen voor een meer gestructureerd leven.