Een schadevergoeding bij (permanente) letselschade

letselschade vervelendEr zijn veel mogelijkheden waarbij u letselschade zou kunnen oplopen. Zo is het natuurlijk altijd mogelijk om een ongeluk op de werkvloer te krijgen. In veel gevallen is de werkgever hiervoor verzekerd. Naast ongevallen op de werkvloer is het natuurlijk ook mogelijk dat er op medisch vlak iets mis gaat. Bijvoorbeeld na een ingreep in het ziekenhuis. Erg vervelend, en u wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost zien worden. U heeft over het algemeen de expertise nodig van een letselschade advocaat. Tot voor kort was deze stap best groot, maar daar is verandering in gekomen.

Sinds begin van dit jaar is het voor een advocaat die zich specialiseert in letselschade, namelijk mogelijk om op al no cure no pay basis letselschade advocaat te kunnen werken. Voor veel andere advocaten is dat niet mogelijk. De overheid heeft dit toegestaan omdat het in letselschade gevallen vaak gaat om veel geld. Mensen kunnen in sommige gevallen een schadevergoeding krijgen, maar dit is nooit van te voren 100% zeker. Een advocaat inschakelen kost geld, geld dat u gewoon moest betalen, ook als u geen schadevergoeding kreeg.

De overheid wil dat het voor iedereen mogelijk is om zijn recht te halen als hem of haar onrecht is aangedaan in de vorm van een letselschade. Daarom is het vanaf 1 januari mogelijk om een no cure no pay letselschade advocaat in te schakelen. Zo kan iedereen zijn of haar gelijk halen, ook wanneer de financiele middelen er niet zijn om een advocaat in te schakelen. De advocaat krijgt betaald door de tegenpartij wanneer de zaak wordt gewonnen. Een goede ontwikkeling wat ons betreft in op het gebied van letselschade. Daarnaast is het voor slachtoffers een extra motivatie om hun letselschade aan te vechten, en zich niet met een kluitje in het riet te laten sturen.