Goud uit een erfenis, wat doet u er mee?

goudkoers per dagAls u recentelijk een erfenis hebt ontvangen dan zijn er een aantal situaties mogelijk. Natuurlijk is er de erfenis is geld. Dit geld krijgt u doorgaans gewoon op uw rekening gestort, en moet hier belasting over betalen. Het kan echter ook zo zijn dat er een deel van de erfenis bestaat uit gouden sieraden. Misschien heeft u een heel goede band met de zojuist overledene, en dan is het natuurlijk leuk om deze sieraden te houden. Hecht u geen emotionele waarde aan de sieraden, dan is het wellicht een goed idee om dit om te laten wisselen voor goud. Goud is natuurlijk geld waard, bij u waarschijnlijk niet onbekend.

Als u het goud wilt laten omwisselen voor cash geld, dan moet u met een aantal zaken rekening houden. U heeft natuurlijk altijd iemand nodig die bereid is om uw een bedrag te betalen voor uw gouden sieraden. Vaak bent u aangwezen op een juwelier, of een bedrijf dat zich specialiseert in het opkopen van gouden sieraden. Het bedrag dat u zult ontvangen is afhankelijk van het karaat. Hoe meer karaat uw goud is, u meer u per gram zult ontvangen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw goud bij de Goudwaag Den Haag om te laten smelten. Een zeer gemakkelijke manier is om even langs te gaan. Ze hebben een erg sjieke winkel, met heerlijke koffie.

Uw sieraden worden in eerste instantie gekeurd, dit wil zeggen dat worden gekeken naar de waarde. Vervolgens worden uw sieraden gewogen. Afhankelijk van de dagelijkse goudkoers wordt de prijs bepaald. We willen ere natuurlijk wel zeker van zijn dat we de juiste prijs meegeven voor het gene u aan sieraden heeft. Zodra wij uw akkoord hebben, krijgt u van ons het bedrag in cash mee. Zo eenvoudig is het dus. Bent u nu niet gevestigd in de regio den Haag? Dan is er ook de mogelijkheid om uw sieraden (verzekerd) per post op te sturen. Het geld wordt in dat geval gestort op uw rekening.